De vakantie musthaves voor wanneer je met een caravan op reis gaat

In de zomer op vakantie naar Spanje of Frankrijk is iets wat veel Nederlanders ieder jaar weer doen. Massaal wordt de caravan meegenomen naar een warm oord, waar vervolgens 3 week lang op de camping volledig gerelaxed wordt. Als je op vakantie gaat met de caravan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit zijn er dan ook net iets meer, als wanneer je met het vliegtuig gaat en een hotel boekt. Daarom zijn er een aantal musthaves die je niet moet vergeten tijdens je camping vakantie.

1 Hout

‘s Avonds wordt het natuurlijk een stuk kouder. Ook in de warmere landen wordt het ‘s avonds en ‘s nachts koeler. Het is dan een handig idee om een soort vuurkorf mee te nemen, waardoor je in de avond een vuurtje kan stoken, waardoor iedereen lekker warm blijft. Het is dan ook verstandig om niet alleen een vuurmand, maar ook haardhout mee te nemen en eventueel een onderplaat.

2 Een caravan

Als je op vakantie wil met de caravan is het een goed idee om de caravan zelf niet te vergeten. Niet dat dat vaak gebeurd, maar goed. Het kan zijn dat je het toch niet zo ziet zitten om de caravan helemaal mee te nemen naar een ver land. In dat geval kun je er ook voor kiezen om op een camping in het zuiden een stacaravan te plaatsen. Hierbij staat de caravan het hele jaar op de camping en kun je er naar toe gaan wanneer je wilt. Hierdoor kun je bepaalde items standaard achterlaten in je caravan, waardoor je dus minder spullen mee hoeft te nemen.

3 Reservewiel

Een musthave die je zeker niet moet vergeten is een reservewiel. Het kan vrij snel voorkomen dat je een keer met een lekke band aan de rand van de weg staat. In dat geval is het handig om zelf een reservewiel en een krik bij je te hebben, zodat je snel een wiel kan vervangen. Zo hoef je niet lang op de ANWB te wachten en ben je snel weer op pad.

4 Fietsen

Ook een fiets kan vrij handig zijn als je op vakantie gaat. Op veel caravans is het mogelijk om de fietsen achterop te plaatsen. Je hebt dan weinig extra bagage mee, maar je kan toch lekker fietsen op vakantie en op deze manier de omgeving ontdekken.

5 Wc papier

Op de camping moet je ook niet vergeten om wc-papier mee te nemen. Dit is vaak niet aanwezig in de campinggebouwen, dus is het verstandig om dit zelf mee te nemen.