De robuuste natuur van Noorwegen

lofotenNoorwegen als perfecte vakantiebestemming

Wanneer je echt een avontuurlijke vakantie wilt beleven en volop wilt genieten van de natuur, dan is Noorwegen echt een aanrader. Dit land beschikt over een schitterende natuur die ontzettend divers is. Niet alleen in de winter is een bezoek aan dit land meer dan de moeite waard, juist in de zomer is er volop beweging en activiteit in Noorwegen.

De fjorden van Noorwegen

Noorwegen staat in het algemeen bekend om zijn fjorden. Dit zijn bergen die aan zee liggen. Je kunt er urenlange autoritten maken, zonder dat het daadwerkelijk gaat vervelen. Wanneer je goed kijkt kun je de dolfijnen boven het water zien uitspringen. Wanneer je op vakantie gaat naar Noorwegen, doe je er goed aan om een auto te huren en op verkenningstocht te gaan langs de fjorden.

Walvissen bekijken op zee

Wat eigenlijk ook echt niet mag ontbreken in een vakantie naar Noorwegen is een boottocht op de Noordzee. Dit is een tocht die op verschillende plaatsen in Noorwegen wordt georganiseerd. Door middel van deze boottocht is het mogelijk om walvissen te bekijken, de zogenaamde potvissen. Daarnaast is de kans groot dat je orca’s en dolfijnen ziet tijdens deze boottocht. Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen zo’n avontuurlijke tocht te hebben gemaakt.

Breng een bezoek aan de Noordkaap

Een ander indrukwekkend schouwspel om waar te nemen is een bezoek aan de Noordkaap. Dit is het uiterste noordelijke puntje van Noorwegen. Het kan er ontzettend hard en waaien en koud zijn, dus het is verstandig om warme kleding bij je te hebben. Want zelfs in de zomer kan de temperatuur verraderlijk koud zijn. Ondanks dat de Noordkaap er grauw uit ziet qua natuur, is het toch eigenlijk wel bijzonder om er te zijn geweest.