Tijdloos genieten in Kiev

Veel reizigers trekken naar het zuiden of gaan hun citytrip-geluk in wereldsteden als Parijs, Londen of Berlijn zoeken. Jammer, want ook Oost-Europa heeft heel wat steden die de moeite waard zijn om te ontdekken.

Een van deze pareltjes is Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Hoewel een Oost-Europese stad vaak doet denken aan een mysterieuze bestemming in een grauw land, word je aangenaam verrast bij een bezoek aan Kiev, dat in niets grijs en grauw is. Integendeel, deze tijdloze stad heeft alles voor een geslaagde citytrip!

Van statig verleden tot tijdloos heden
Kiev laat zich het best omschrijven als een tijdloze stad, bekleed met het erfgoed uit het verleden, maar met oog voor de toekomst.

Op de oevers van de rivier Dnjepr, die in een bosrijke omgeving langs de stad slingert, rijzen de vergulde koepels van oude kathedralen en kloosters de hoogte in. De geest van vroeger dwaalt door de straten, maar staat open voor moderne ontwikkelingen. Dat bewijzen de hedendaagse gebouwen die hier even mooi het straatbeeld karakteriseren.

Waarachtige wereldschatten
Als een van de grootste én oudste steden van Europa vormt deze stad het economische en culturele centrum van Oekraïne. De wondermooie architectuur omvat heel wat bouwwerken die teruggaan tot de elfde eeuw en terecht als wereldschatten worden beschouwd.

Bovendien wordt de stad ook gekenmerkt door prachtige kunst, die tentoongespreid is in de talrijke kunstgalerijen, zodat ook veel schrijvers en kunstenaars Kiev’s unieke schoonheid waarderen.

Voor theaterliefhebbers en nachtvlinders
Cultuurliefhebbers vervelen zich geen moment in Kiev, want ook op vlak van theater, opera en ballet heeft de stad heel wat te bieden. Geen zin in cultuur? De stad loopt over van trendy nachtclubs en casino’s, waar feestgangers het nachtleven kunnen induiken. De keuze uit het rijke, toeristische aanbod is nu al moeilijk, dus dat belooft voor de toekomst.